建议使用浏览器Chrome, 360极速浏览器
登录/注册
首页 目录 资料 全网视频 人教版 苏教版 北师大版 留言反馈 排行榜 充值积分
PEP英语六下第2单元《Last weekend》朗读+微课精讲+知识点习题 2020-02-13 09:24:28

 扫码查看下载

全部资源



六年级语文课程知识精讲汇总

六年级数学课程知识精讲汇总

小学PEP英语6年级下册教学汇编

第一单元 How tall are you?

第二单元

Unit 2 Last weekend》微课精讲+朗读习题

_

课文朗读

_

点击上方绿标开始播放听力


_

课文翻译

_


Unit Two 第二单元

Last weekend 上周末

Unit 2 第13页

What did you do last weekend?

上周末你做什么了?

I cleaned my room and washed my clothes on Saturday.

在周六我清理了我的卧室和清洗了我的衣服。

Did you play football with Zhang Peng?

你和张朋去踢足球了吗?

Yes,I did.We played football on Sunday.

是的。我们踢足球是在周日。

Unit 2 第14页

let\\\\\'s try     

Sarah and Mike are talking about this weekend. Listen and circle.

萨拉和迈克正在谈论这个周末。听一听,圈一圈。

1.Sarah and Mike are talking on ___.萨拉和迈克正在谈论___

A. Saturday星期六B. Sunday 星期日

2.Who is Mike going to call? 迈克将要给谁打电话?

A His grandparents.他的(外)祖父母。B. His parents. 他的父母。

Lets talkA

Mike:HiGrandpa. How are you? How was your weekend? 迈克:嗨,爷爷。你好吗?你周末过得怎么样?

Grandpa:I\\\\\'m fineMike. It was goodthank you. 爷爷:我很好,迈克。很好,谢谢你。

Mike:What did you do? 迈克:你(周末)干什么了?

Grandpa:WellI stayed at home with your grandma. We drank tea in the afternoon and watched TV.

爷爷:好吧,我和你奶奶待在家里。我们喝了下午茶,还看了电视。

Mike:I watched TV, too. I watched some childrens shows on TV.

迈克:我也看了电视。我看了一些电视上的儿童节目。

Grandpa:That\\\\\'s nice. Did you doanything else? 爷爷:那很好。你还做了其他什么事吗?

Mike:YesI cleaned my room and washed my clothes. 迈克:是的,我打扫了我的房间,还洗了我的衣服。

Grandpa:You are a good boy! 爷爷:你是一个好孩子!

What did Mike\\\\\'s grandpa do last weekend? 迈克的爷爷上周末干什么了?

How was your weekend?你周末过得怎么样?

What did you do last weekend?你上周末干什么了?

What are you going to do next weekend?你下周末将要做什么?


Unit 2 第15页

Let\\\\\'s learn 学习

Mike:How was your weekend?迈克:你周末过得怎么样?

Chen Jie:It was finethanks.陈杰:很好,谢谢。

Mike:What did you do?迈克:你(周末)干什么了?

Chen Jie:l stayed at home and watched TV.陈杰:我待在家里了并且看电视了。

4Do a survey and report部分翻译   Ask six students. 询问六名学生。

How was your weekend? 你周末过得怎么样?

It was OK. 它还不错。

What did you do? 你(周末)干什么了?

I washed my clothes. 我洗了我的衣服。

Now tell the class. 现在告诉全班。

Last weekend,two students washed their clothes...上周末,两名学生洗了他们的衣服……

What did you do?你(周末)干什么了? Tick打钩

washed my clothes 洗了我的衣服stayed at home 待在家里了

watched TV 看电视了cleaned my room 打扫了我的房间did something else 做了其他一些事


Unit 2 第16页

B Let\\\\\'s try 试一试

Wu Yifan is asking John about last weekend. Listen and circle.

吴一凡正在询问约翰有关上周末(的事情)。听一听,圈一圈。

1.What did John do last weekend?约翰上周末干什么了?

A.He slept. 他睡觉了。

B. He read a new film magazine. 他看了一期新的电影杂志。

2.Are Wu Yifan and John going to meet Amy together? 吴一凡和约翰将要一起去见埃米吗?

A. Yes,they are. 是的,他们将要一起去见埃米。 B. Nothey aren\\\\\'t. 不,他们不将要一起去见埃米。

Lets talkB

John:HeyAmy. Let\\\\\'s go to the bookstore. I want to buy the new film magazine.

约翰:嘿,埃米。让我们去书店吧。我想买期新的电影杂志。

Amy:OhI read it last weekend.埃米:哦,我上周末读过它了。

John:Was it interesting?约翰:它有趣吗?

Amy:Yesit talked about a lot of new films. What did you do last weekend? Did you see a film?

埃米:是的,它讲了许多关于新电影(的事情)。你上周末干什么了?你看电影了吗?

John:NoI had a cold. I stayed at home all weekend and slept.

约翰:没有,我感冒了。我整个周末都待在家里睡觉。

Amy:OhI\\\\\'m sorryI\\\\\'m happy you feel better now. 哦,我很难过。我很高兴你现在感觉好点儿了。

John:Thanks. Let\\\\\'s go by bus. It\\\\\'s faster than walking.

约翰:谢谢。让我们去乘公共汽车吧。它比走路快。

Did John see a film last weekend? What did he do?约输上周末看电影了吗?他干什么了?

What did you do yesterday/last night...?你昨天/昨晚干什么了……?

What do you usually do on weekends?你通常在周末干什么?

Unit 2 第17页

Let\\\\\'s learn部分翻译 

last weekend上周末

last night昨晚

last Monday上星期一 

yesterday昨天

the day before yesterday 前天

John:What did you do last weekend?约翰:你上周末干什么了?

Amy:I saw a film. 埃米:我看了一部电影。

John:Did you like it? 你喜欢它吗?

Amy:Yes,I did. It was great. 是的,我喜欢它。它很好。

4Look and talk部分翻译

Look at the table below for a few seconds. Then cover it. Ask and answer.

看下面的表格几秒钟。然后盖住它。问一问,答一答。

What did John do yesterday?约翰昨天干什么了?

He slept.他睡觉了。

Did he have a cold yesterday?他昨天感冒了吗?

Yes.he did.是的,他感冒了。

John约翰       slept,had a cold睡觉,感冒 Mike迈克   went boating去划船

Chen Jie陈杰    read a book读一本书 Amy埃米  saw a film看一部电影

Sarah萨拉 washed her clothes洗她的衣服

Unit 2 第18页

Read and write 读写

Wu Yifan and his family stayed at the Holiday Hotel. 吴一凡和家人住在假日旅店。

It was not a happy time. 度过了一段不愉快的时光。

Comments 意见

Dear Sir, 亲爱的先生,

Our weekend at your hotel was bad. 我们在你旅店度过的周末很糟糕。

Our room was big but everything was very old. 我们的房间很大,但是所有的东西都很旧。

Our friend Robin cleaned our room and fixed a broken chair. 我们的朋友罗宾打扫了我们的房间,还修理了一把破椅子。

My mother wanted to read a book but the lamp was too small. 我妈妈想读书,可是台灯太小。

My dad got some hamburgers from the hotel kitchen, 我爸爸从旅店厨房要了一些汉堡,

but they were cold and tasted bad. 但它们又冷又难吃。

I wanted to watch TV but the TV didn\\\\\'t work. 我想看电视,可是电视却不能用。

The people in Room 301 listened to loud music. 301房间的人放音乐很吵。

I didn\\\\\'t sleep all night. 我整晚都没法睡觉。

I\\\\\'m sorry, but we didn\\\\\'t enjoy our stay very much. 我很遗憾,我们住得很不痛快。

Wu Yifan and family 吴一凡和家人

Unit 2 第19页

Read and finish the letter.读一读,完成信。

Dear Manager,亲爱的经理:

Last weekend, the Wu family were not happy with their room. The people in Room 301 ____ all night. It was very noisy. Also, the father____ from the kitchen but ___ .Also, the mother ____ but the lamp ___. The TV didn\\\\\'t work either.上周末,吴一家人对他们的房间不是很满意。301号房间的人整晚___。它很吵闹。还有,爸爸从厨房___但是____。此外,妈妈___但是台灯____。电视也不工作。

It wasn\\\\\'t a good stay. Maybe we can write an email and say sorry to them.

它不是一个很好的住宿。或许我们能写一封电子邮件对他们道歉。

Mrs Broom布鲁姆夫人

6Let\\\\\'s check部分翻译    Listen and number. 听一听并标号。

listen again and number the phrases.再听一遍并给词语标号。

saw a film 看一部电影went boating 去划船read storybooks 读故事书

slept 睡觉 had acold 感冒 watched TV 看电视 cleaned my room 打扫我的房间

7Let\\\\\'s wrap it up部分翻译Read and complete the sentences.读一读,完成句子。

I(cook)____ dinner last Monday.我上星期一(做)____晚饭。

I(play)____ football last weekend.我上周末(踢)____足球。

I(like)____ the food yesterday.我(喜欢)____昨天的食物。

I (visit)____ my grandparents last weekend.我上周末(拜访)____我(外)祖父母。

I(stop)____ to look at the flower.我(停下来)____看花。

I(study)____ English last night.我昨晚(学习)____英语。

talk→talked谈论stay→stayed停留;待live→lived居住

want→wanted想要plan→planned计划cry→cried哭

Unit 2 第20页

Let\\\\\'s check 检查

Listen and number 听,写序号。 

1. Hey, how was your weekend, Amy? 嗨,艾米,你周末过得怎么样?

It was OK. 很好。

........ 

Listen again and number the phrases. 再听一遍,给词语标序号。 

1. Hey, how was your weekend, Amy?

It was OK.

........

Unit 2 第21页

C Story time 故事时间

Zip: How was your weekend? 你周末过得怎么样?

Zoom: It was a busy one. 很忙。

Zip: What did you do on Saturday morning? 周六上午你做什么了?

Zoom: I washed my schoolbag. 我洗了我的书包。

Then I went to the park. 然后我去公园。 

Zip: What did you do on Saturday afternoon? 周六下午你做了什么?

Zoom: I did my homework. 我做作业。

Then I went fishing. 然后去钓鱼。

Zip: What did you do on Sunday morning? 周日上午你做了什么?

Zoom: I cleaned my room. 我打扫了我的房间。

Then I visited my grandparents. 然后我去看爷爷奶奶。 

Zip: What did you do on Sunday afternoon? 周日下午你做了什么?

Zoom: I played football. 我踢足球。

Then I watched TV. 然后看电视。

Zip: That was a busy weekend. 真是个忙碌的周末。

Zoom: Yes, it was. 是的。

Now I need another weekend. 现在我需要另外一个周末。



_

单词朗读

_

点击上方绿标开始播放听力


_

单词表

_


Unit 2 Word List 单词表


cleaned      打扫

stayed    待

washed    洗

watched    看

had    得病

had a cold    感冒

slept    睡觉

read    读

saw   看

last    最近

yesterday    昨天

before    在……之前

drank    

show    演出

magazine    杂志

better    更好的

faster    更快的

hotel    旅馆

fixed    修理

broken    破损的

lamp    台灯

loud    大声的

enjoy    享受……的乐趣

stay   暂住



_

微课视频精讲

_

第一节微课


 第二节微课


第三节微课


_

电子课本

_


_

知识点汇总

_

第二单元知识点汇总(供课前预习课后复习)


一、词汇

cleaned  (clean的过去式)打扫    

stayed  (stay的过去式)停留;待

washed  (wash的过去式)洗      

watched  (watch的过去式)看

had  (have的过去式)患病;得病    

had a cold  感冒

slept  (sleep的过去式)睡觉        

read  (read的过去式)读

saw   (see的过去式)看见        

last   最近的;上一个的

yesterday  昨天   

before  在……之前   

drank  (drink的过去式)喝

show  演出    magazine  杂志    

better  (well的比较级)更好的

faster (fast的比较级)更快的   

hotel 旅馆   fixed (fix的过去式)修理

broken  破损的     

lamp  台灯      

loud   喧闹的;大声的

enjoy  享受……乐趣;喜爱      

stay  暂住;逗留


二、句子

1. -- What did you do last weekend?   你上周末做什么了?

  -- I cleaned my room and washed my clothes on Saturday.

我星期六打扫房间,还洗了衣服。

2. -- Did you play football with Zhang Peng?   你和张鹏踢足球了吗?

 -- Yes, I did.  是的,我和张鹏踢足球了。

3. I watched some children’s shows on TV.

我在电视上看了一些儿童节目。

4. -- Did you do anything else?   你还做了其他什么事儿吗?

  -- Yes, I cleaned my room and washed my clothes.

是的,我打扫了房间,还洗了衣服。

5. You are a good boy!   你是一个好孩子!

6. -- How was your weekend?   你周末过得怎么样?

 -- It was fine, thanks.   很好,谢谢。

7. -- What did you do?   你(周末)做什么了?

  -- I stayed at home and watched TV.

我待在家里了,还看电视了。

8. Let’s go to the bookstore.   让我们去书店吧。

9. I want to buy the new film magazine.  我想买期新的电影杂志。

10. -- Was it interesting?   它有趣吗?

   -- Yes.   是的

11. -- Did you like it?   你喜欢它吗?

  -- Yes, I did. It was great.  是的,我喜欢它。它很不错。


三、句型结构

1. -- How was your weekend?

-- It was good, thank you.

     Not very good.

e.g: -- How was your weekend?   你周末过得怎么样?

   -- Not very good.   不是很好。


2. -- What did + 主语 + do(+过去时间)?

-- 主语 + 动词过去式(+其他).

e.g: -- What did your mother do yesterday?  你妈妈昨天做什么了?

  -- She went shopping with her friends.  她和她的朋友去购物了。


3. -- Did you + 动词原形(read, dance, swim…)(+其他)?

-- Yes, I/ we did.

    No, I/ we didn’t.

e.g. : -- Did you see the new film?  你看那部新电影了吗?

    -- No, I didn’t.   不,我没看。


4. I want to + 动词原形(+其他).

e.g. : I want to travel around the world.   我想去环球旅行。


5. Was/ Were + 主语 + 形容词?

e.g. : Was Timmy tired yesterday?  昨天吉米累吗?



_

巩固练习

_

一、写出下列动词过去式的原形。

1.did→________    2.was→________

3.saw→________  4.read→________

5.made→________  6.cooked→________

7.played→________  8.were→________

9.had→________  10.stayed→________

二、选出每组单词中不同类的一项。

(  )1.A.better  B.faster  C.teacher

(  )2.A.stayed  B.wash  C.watch

(  )3.A.today  B.yesterday  C.day

(  )4.A.enjoy  B.hotel  C.lamp

(  )5.A.cleaned  B.last  C.slept

三、单项选择。

(  )1.My father ________busy last week.

A.were  B.is  C.was

(  )2.—Did Sarah buy a comic book?

—________.

A.Yes,she is  B.Yes,she did  C.Yes,she does

(  )3.—What ________you do in the park yesterday?

—I read a storybook.

A.were  B.do  C.did

(  )4.My grandparents went to the park ________.

A.every day  B.next week  C.last Monday

(  )5.—How was your weekend?

—________.

A.It\\\\\'s OK  B.It was OK  C.I was fine

四、看图片,补全句子。

五、按要求完成下列句子。

1.I drank_tea_with_my_grandpa last weekend.(对画线部分提问)

________ ________you do last weekend?

2.Did John and Mike go to park last Monday(作否定回答)

________,________ ________.

3.My sister usually reads a book on the weekend.(用last weekend改写句子)

My sister ________ ________ ________  last weekend.

4.you,else,did,anything,do (?)(连词成句)

________________________________________________________

5.want,the,to,I,new,buy,magazine,film (.)(连词成句)

________________________________________________________

六、从方框中选句子补全对话。

AHow was your last Sunday,Sam?

B1.________ I really had a good time.

A2.________

BI played pingpong with my father.What about you?

A3.________

BOh.You\\\\\'re really hardworking4.________

AYes,of course.I saw a film with my cousin on Sunday night.

BReally?5.________

AYes.It was about dinosaurs.It was very interesting.

A.I did my homework.

B.Did you do anything else?

C.What did you do?

D.Did you enjoy the film?

E.It was great.

、阅读短文。判断下列句子是(T)否(F)正确。

My name is Peter.I\\\\\'m a student.I had a busy weekend.I did my homework at home on Saturday morning.I went to the park by bike on Saturday afternoon.I cleaned my room on Sunday morning.On Sunday afternoon I visited my grandparents.At night,I watched TV with my parents.I was very tired,but I was very happy.

(  )1.Peter did his homework on Saturday afternoon.

(  )2.Peter went to the park by bus.

(  )3.Peter cleaned his room on Sunday morning.

(  )4.Peter visited his grandparents and watched TV on Sunday afternoon.

(  )5.Peter had a busy weekend.


参考答案

1.do 2.is/am 3.see 4.read 5.make

6.cook 7.play 8.are 9.have 10.stay

1.C 2.A 3.C 4.A 5.B

1.C 2.B 3.C 4.C 5.B

1.had a cold 2.saw;film

3.before yesterday 4.watches;washed

5.slept

1.What did 2.No;they didn\\\\\'t

3.read a book

4.Did you do anything else?

5.I want to buy the new film magazine.

1.E 2.C 3.A 4.B 5.D

1.F 2.F 3.T 4.F 5.T


往期精彩回顾





小学语文:
小学语文1年级-6年级电子课本
小学语文低年级期末复习归纳
小学语文1-6年级上册期中试题试卷
小学语文1-6年级整套教案设计
小学语文1年级-6年级上下册教学资料
小学一年级-六年级语文上册 期末测试卷
小学语文1年级-6年级上册看图写话+作文范文大全

小学数学:
小学数学1-6年级电子课本
小学数学1年级-6年级资料汇编
小学数学1年级-6年级全册教案汇编
小学数学1年级-6年级期末考试复习要点
小学数学(1-6年级上册)半期考试卷及答案

小学英语:
PEP三年级-六年级英语资料汇编
PEP英语3-6年级电子课本教科书
PEP小学英语3年级-6年级上册 知识点+范文+期末试卷
外研版3起小学英语3年级-6年级上下册 朗读+知识点精讲
小学英语1年级-6年级电子课本(新起点、精通版、PEP)
外研版1起点 小学英语123456年级上下册 朗读+知识点精讲
北师大版 小学英语3年级-6年级上下册 朗读+知识点精讲

小学科学:
小学科学1年级-6年级全册教案汇编
1年级-6年级科学上册 期末测试卷汇编
1年级-6年级科学上册期末复习知识点归纳
  
小学道德与法治:
小学道德与法治1年级-6年级全册教案
小学道德与法治1年级-6年级电子课本
1-6年级道德与法治上册 期末试卷汇编


喜欢就扫二维码关注哦!
图文来自网络,版权归原作者,如有不妥,告知即删

点击阅读原文下载全册PPT课件动画教案习题朗读试卷整套资料


图文来自网络,版权归原作者,如有不妥,告知即删

点击阅读原文下载全册PPT课件动画教案习题整套资料

扫码查看下载全部资源六年级语文课程知识精讲汇总六年级数学课程知识精讲汇总小学PEP英语6年级下册教学汇编第一单元 How tall are you?第二单元《Unit 2 Last weekend》微课精讲+朗读习题_课文朗读_♬点击上方绿标开始播放听力_课文翻译_Unit Two 第二单元Last weekend 上周末Unit 2 第13页What did you do last weekend?上周末你做什么了?I cleaned my room and washed my clothes on Saturday.在周六我清理了我的卧室和清洗了我的衣服。Did you play football with Zhang Peng?你和张朋去踢足球了吗?Yes,I did.We played football on Sunday.是的。我们踢足球是在周日。Unit 2 第14页let\\\\\'s try     Sarah and Mike are talking about this weekend. Listen and circle.萨拉和迈克正在谈论这个周末。听一听,圈一圈。1.Sarah and Mike are talking on ___.萨拉和迈克正在谈论___。A. Saturday星期六B. Sunday 星期日2.Who is Mike going to call? 迈克将要给谁打电话?A His grandparents.他的(外)祖父母。B. His parents. 他的父母。Let’s talkAMike:Hi,Grandpa. How are you? How was your weekend? 迈克:嗨,爷爷。你好吗?你周末过得怎么样?Grandpa:I\\\\\'m fine,Mike. It was good,thank you. 爷爷:我很好,迈克。很好,谢谢你。Mike:What did you do? 迈克:你(周末)干什么了?Grandpa:Well,I stayed at home with your grandma. We drank tea in the afternoon and watched TV.爷爷:好吧,我和你奶奶待在家里。我们喝了下午茶,还看了电视。Mike:I watched TV, too. I watched some children’s shows on TV.迈克:我也看了电视。我看了一些电视上的儿童节目。Grandpa:That\\\\\'s nice. Did you do。anything else? 爷爷:那很好。你还做了其他什么事吗?Mike:Yes,I cleaned my room and washed my clothes. 迈克:是的,我打扫了我的房间,还洗了我的衣服。Grandpa:You are a good boy! 爷爷:你是一个好孩子!What did Mike\\\\\'s grandpa do last weekend? 迈克的爷爷上周末干什么了?How was your weekend?你周末过得怎么样?What did you do last weekend?你上周末干什么了?What are you going to do next weekend?你下周末将要做什么?Unit 2 第15页Let\\\\\'s learn 学习Mike:How was your weekend?迈克:你周末过得怎么样?Chen Jie:It was fine,thanks.陈杰:很好,谢谢。Mike:What did you do?迈克:你(周末)干什么了?Chen Jie:l stayed at home and watched TV.陈杰:我待在家里了并且看电视了。4Do a survey and report部分翻译   Ask six students. 询问六名学生。How was your weekend? 你周末过得怎么样?It was OK. 它还不错。What did you do? 你(周末)干什么了?I washed my clothes. 我洗了我的衣服。Now tell the class. 现在告诉全班。Last weekend,two students washed their clothes...上周末,两名学生洗了他们的衣服……What did you do?你(周末)干什么了? Tick打钩washed my clothes 洗了我的衣服stayed at home 待在家里了watched TV 看电视了cleaned my room 打扫了我的房间did something else 做了其他一些事Unit 2 第16页B Let\\\\\'s try 试一试Wu Yifan is asking John about last weekend. Listen and circle.吴一凡正在询问约翰有关上周末(的事情)。听一听,圈一圈。1.What did John do last weekend?约翰上周末干什么了?A.He slept. 他睡觉了。B. He read a new film magazine. 他看了一期新的电影杂志。2.Are Wu Yifan and John going to meet Amy together? 吴一凡和约翰将要一起去见埃米吗?A. Yes,they are. 是的,他们将要一起去见埃米。 B. No,they aren\\\\\'t. 不,他们不将要一起去见埃米。Let’s talkBJohn:Hey,Amy. Let\\\\\'s go to the bookstore. I want to buy the new film magazine.约翰:嘿,埃米。让我们去书店吧。我想买期新的电影杂志。Amy:Oh,I read it last weekend.埃米:哦,我上周末读过它了。John:Was it interesting?约翰:它有趣吗?Amy:Yes,it talked about a lot of new films. What did you do last weekend? Did you see a film?埃米:是的,它讲了许多关于新电影(的事情)。你上周末干什么了?你看电影了吗?John:No,I had a cold. I stayed at home all weekend and slept.约翰:没有,我感冒了。我整个周末都待在家里睡觉。Amy:Oh,I\\\\\'m sorry.I\\\\\'m happy you feel better now. 哦,我很难过。我很高兴你现在感觉好点儿了。John:Thanks. Let\\\\\'s go by bus. It\\\\\'s faster than walking.约翰:谢谢。让我们去乘公共汽车吧。它比走路快。Did John see a film last weekend? What did he do?约输上周末看电影了吗?他干什么了?What did you do yesterday/last night...?你昨天/昨晚干什么了……?What do you usually do on weekends?你通常在周末干什么?Unit 2 第17页Let\\\\\'s learn部分翻译 last weekend上周末last night昨晚last Monday上星期一 yesterday昨天the day before yesterday 前天John:What did you do last weekend?约翰:你上周末干什么了?Amy:I saw a film. 埃米:我看了一部电影。John:Did you like it? 你喜欢它吗?Amy:Yes,I did. It was great. 是的,我喜欢它。它很好。4Look and talk部分翻译Look at the table below for a few seconds. Then cover it. Ask and answer.看下面的表格几秒钟。然后盖住它。问一问,答一答。What did John do yesterday?约翰昨天干什么了?He slept.他睡觉了。Did he have a cold yesterday?他昨天感冒了吗?Yes.he did.是的,他感冒了。John约翰       slept,had a cold睡觉,感冒 Mike迈克   went boating去划船Chen Jie陈杰    read a book读一本书 Amy埃米  saw a film看一部电影Sarah萨拉 washed her clothes洗她的衣服Unit 2 第18页Read and write 读写Wu Yifan and his family stayed at the Holiday Hotel. 吴一凡和家人住在假日旅店。It was not a happy time. 度过了一段不愉快的时光。Comments 意见Dear Sir, 亲爱的先生,Our weekend at your hotel was bad. 我们在你旅店度过的周末很糟糕。Our room was big but everything was very old. 我们的房间很大,但是所有的东西都很旧。Our friend Robin cleaned our room and fixed a broken chair. 我们的朋友罗宾打扫了我们的房间,还修理了一把破椅子。My mother wanted to read a book but the lamp was too small. 我妈妈想读书,可是台灯太小。My dad got some hamburgers from the hotel kitchen, 我爸爸从旅店厨房要了一些汉堡,but they were cold and tasted bad. 但它们又冷又难吃。I wanted to watch TV but the TV didn\\\\\'t work. 我想看电视,可是电视却不能用。The people in Room 301 listened to loud music. 301房间的人放音乐很吵。I didn\\\\\'t sleep all night. 我整晚都没法睡觉。I\\\\\'m sorry, but we didn\\\\\'t enjoy our stay very much. 我很遗憾,我们住得很不痛快。Wu Yifan and family 吴一凡和家人Unit 2 第19页Read and finish the letter.读一读,完成信。Dear Manager,亲爱的经理:Last weekend, the Wu family were not happy with their room. The people in Room 301 ____ all night. It was very noisy. Also, the father____ from the kitchen but ___ .Also, the mother ____ but the lamp ___. The TV didn\\\\\'t work either.上周末,吴一家人对他们的房间不是很满意。301号房间的人整晚___。它很吵闹。还有,爸爸从厨房___但是____。此外,妈妈___但是台灯____。电视也不工作。It wasn\\\\\'t a good stay. Maybe we can write an email and say sorry to them.它不是一个很好的住宿。或许我们能写一封电子邮件对他们道歉。Mrs Broom布鲁姆夫人6Let\\\\\'s check部分翻译    Listen and number. 听一听并标号。listen again and number the phrases.再听一遍并给词语标号。saw a film 看一部电影went boating 去划船read storybooks 读故事书slept 睡觉 had acold 感冒 watched TV 看电视 cleaned my room 打扫我的房间7Let\\\\\'s wrap it up部分翻译Read and complete the sentences.读一读,完成句子。I(cook)____ dinner last Monday.我上星期一(做)____晚饭。I(play)____ football last weekend.我上周末(踢)____足球。I(like)____ the food yesterday.我(喜欢)____昨天的食物。I (visit)____ my grandparents last weekend.我上周末(拜访)____我(外)祖父母。I(stop)____ to look at the flower.我(停下来)____看花。I(study)____ English last night.我昨晚(学习)____英语。talk→talked谈论stay→stayed停留;待live→lived居住want→wanted想要plan→planned计划cry→cried哭Unit 2 第20页Let\\\\\'s check 检查Listen and number 听,写序号。 1. Hey, how was your weekend, Amy? 嗨,艾米,你周末过得怎么样?It was OK. 很好。........ Listen again and number the phrases. 再听一遍,给词语标序号。 1. Hey, how was your weekend, Amy?It was OK.........Unit 2 第21页C Story time 故事时间Zip: How was your weekend? 你周末过得怎么样?Zoom: It was a busy one. 很忙。Zip: What did you do on Saturday morning? 周六上午你做什么了?Zoom: I washed my schoolbag. 我洗了我的书包。Then I went to the park. 然后我去公园。 Zip: What did you do on Saturday afternoon? 周六下午你做了什么?Zoom: I did my homework. 我做作业。Then I went fishing. 然后去钓鱼。Zip: What did you do on Sunday morning? 周日上午你做了什么?Zoom: I cleaned my room. 我打扫了我的房间。Then I visited my grandparents. 然后我去看爷爷奶奶。 Zip: What did you do on Sunday afternoon? 周日下午你做了什么?Zoom: I played football. 我踢足球。Then I watched TV. 然后看电视。Zip: That was a busy weekend. 真是个忙碌的周末。Zoom: Yes, it was. 是的。Now I need another weekend. 现在我需要另外一个周末。_单词朗读_♬点击上方绿标开始播放听力_单词表_Unit 2 Word List 单词表cleaned      打扫stayed    待washed    洗watched    看had    得病had a cold    感冒slept    睡觉read    读saw   看last    最近yesterday    昨天before    在……之前drank    喝show    演出magazine    杂志better    更好的faster    更快的hotel    旅馆fixed    修理broken    破损的lamp    台灯loud    大声的enjoy    享受……的乐趣stay   暂住_微课视频精讲_第一节微课 第二节微课第三节微课_电子课本__知识点汇总_第二单元知识点汇总(供课前预习课后复习)一、词汇cleaned  (clean的过去式)打扫    stayed  (stay的过去式)停留;待washed  (wash的过去式)洗      watched  (watch的过去式)看had  (have的过去式)患病;得病    had a cold  感冒slept  (sleep的过去式)睡觉        read  (read的过去式)读saw   (see的过去式)看见        last   最近的;上一个的yesterday  昨天   before  在……之前   drank  (drink的过去式)喝show  演出    magazine  杂志    better  (well的比较级)更好的faster (fast的比较级)更快的   hotel 旅馆   fixed (fix的过去式)修理broken  破损的     lamp  台灯      loud   喧闹的;大声的enjoy  享受……乐趣;喜爱      stay  暂住;逗留二、句子1. -- What did you do last weekend?   你上周末做什么了?  -- I cleaned my room and washed my clothes on Saturday.我星期六打扫房间,还洗了衣服。2. -- Did you play football with Zhang Peng?   你和张鹏踢足球了吗? -- Yes, I did.  是的,我和张鹏踢足球了。3. I watched some children’s shows on TV.我在电视上看了一些儿童节目。4. -- Did you do anything else?   你还做了其他什么事儿吗?  -- Yes, I cleaned my room and washed my clothes.是的,我打扫了房间,还洗了衣服。5. You are a good boy!   你是一个好孩子!6. -- How was your weekend?   你周末过得怎么样? -- It was fine, thanks.   很好,谢谢。7. -- What did you do?   你(周末)做什么了?  -- I stayed at home and watched TV.我待在家里了,还看电视了。8. Let’s go to the bookstore.   让我们去书店吧。9. I want to buy the new film magazine.  我想买期新的电影杂志。10. -- Was it interesting?   它有趣吗?   -- Yes.   是的11. -- Did you like it?   你喜欢它吗?  -- Yes, I did. It was great.  是的,我喜欢它。它很不错。三、句型结构1. -- How was your weekend?-- It was good, thank you.     Not very good.e.g: -- How was your weekend?   你周末过得怎么样?   -- Not very good.   不是很好。2. -- What did + 主语 + do(+过去时间)?-- 主语 + 动词过去式(+其他).e.g: -- What did your mother do yesterday?  你妈妈昨天做什么了?  -- She went shopping with her friends.  她和她的朋友去购物了。3. -- Did you + 动词原形(read, dance, swim…)(+其他)?-- Yes, I/ we did.    No, I/ we didn’t.e.g. : -- Did you see the new film?  你看那部新电影了吗?    -- No, I didn’t.   不,我没看。4. I want to + 动词原形(+其他).e.g. : I want to travel around the world.   我想去环球旅行。5. Was/ Were + 主语 + 形容词?e.g. : Was Timmy tired yesterday?  昨天吉米累吗?_巩固练习_一、写出下列动词过去式的原形。1.did→________    2.was→________3.saw→________  4.read→________5.made→________  6.cooked→________7.played→________  8.were→________9.had→________  10.stayed→________二、选出每组单词中不同类的一项。(  )1.A.better  B.faster  C.teacher(  )2.A.stayed  B.wash  C.watch(  )3.A.today  B.yesterday  C.day(  )4.A.enjoy  B.hotel  C.lamp(  )5.A.cleaned  B.last  C.slept三、单项选择。(  )1.My father ________busy last week.A.were  B.is  C.was(  )2.—Did Sarah buy a comic book?—________.A.Yes,she is  B.Yes,she did  C.Yes,she does(  )3.—What ________you do in the park yesterday?—I read a storybook.A.were  B.do  C.did(  )4.My grandparents went to the park ________.A.every day  B.next week  C.last Monday(  )5.—How was your weekend?—________.A.It\\\\\'s OK  B.It was OK  C.I was fine四、看图片,补全句子。五、按要求完成下列句子。1.I drank_tea_with_my_grandpa last weekend.(对画线部分提问)________ ________you do last weekend?2.Did John and Mike go to park last Monday?(作否定回答)________,________ ________.3.My sister usually reads a book on the weekend.(用last weekend改写句子)My sister ________ ________ ________  last weekend.4.you,else,did,anything,do (?)(连词成句)________________________________________________________5.want,the,to,I,new,buy,magazine,film (.)(连词成句)________________________________________________________六、从方框中选句子补全对话。A:How was your last Sunday,Sam?B:1.________ I really had a good time.A:2.________B:I played pingpong with my father.What about you?A:3.________B:Oh.You\\\\\'re really hardworking!4.________A:Yes,of course.I saw a film with my cousin on Sunday night.B:Really?5.________A:Yes.It was about dinosaurs.It was very interesting.A.I did my homework.B.Did you do anything else?C.What did you do?D.Did you enjoy the film?E.It was great.七、阅读短文。判断下列句子是(T)否(F)正确。My name is Peter.I\\\\\'m a student.I had a busy weekend.I did my homework at home on Saturday morning.I went to the park by bike on Saturday afternoon.I cleaned my room on Sunday morning.On Sunday afternoon I visited my grandparents.At night,I watched TV with my parents.I was very tired,but I was very happy.(  )1.Peter did his homework on Saturday afternoon.(  )2.Peter went to the park by bus.(  )3.Peter cleaned his room on Sunday morning.(  )4.Peter visited his grandparents and watched TV on Sunday afternoon.(  )5.Peter had a busy weekend.参考答案一、1.do 2.is/am 3.see 4.read 5.make6.cook 7.play 8.are 9.have 10.stay二、1.C 2.A 3.C 4.A 5.B三、1.C 2.B 3.C 4.C 5.B四、1.had a cold 2.saw;film3.before yesterday 4.watches;washed5.slept五、1.What did 2.No;they didn\\\\\'t3.read a book4.Did you do anything else?5.I want to buy the new film magazine.六、1.E 2.C 3.A 4.B 5.D七、1.F 2.F 3.T 4.F 5.T往期精彩回顾小学语文:小学语文1年级-6年级电子课本小学语文低年级期末复习归纳小学语文1-6年级上册期中试题试卷小学语文1-6年级整套教案设计小学语文1年级-6年级上下册教学资料小学一年级-六年级语文上册 期末测试卷小学语文1年级-6年级上册看图写话+作文范文大全小学数学:小学数学1-6年级电子课本小学数学1年级-6年级资料汇编小学数学1年级-6年级全册教案汇编小学数学1年级-6年级期末考试复习要点小学数学(1-6年级上册)半期考试卷及答案小学英语:PEP三年级-六年级英语资料汇编PEP英语3-6年级电子课本教科书PEP小学英语3年级-6年级上册 知识点+范文+期末试卷外研版3起小学英语3年级-6年级上下册 朗读+知识点精讲小学英语1年级-6年级电子课本(新起点、精通版、PEP)外研版1起点 小学英语123456年级上下册 朗读+知识点精讲北师大版 小学英语3年级-6年级上下册 朗读+知识点精讲小学科学:小学科学1年级-6年级全册教案汇编1年级-6年级科学上册 期末测试卷汇编1年级-6年级科学上册期末复习知识点归纳  小学道德与法治:小学道德与法治1年级-6年级全册教案小学道德与法治1年级-6年级电子课本1-6年级道德与法治上册 期末试卷汇编喜欢就扫二维码关注哦!图文来自网络,版权归原作者,如有不妥,告知即删点击阅读原文下载全册PPT课件动画教案习题朗读试卷整套资料图文来自网络,版权归原作者,如有不妥,告知即删点击阅读原文下载全册PPT课件动画教案习题整套资料

APP观看

扫码安装,或者点击这里